AKUPAINANTA AVUKSI PAHOINVOINTIIN


Pahoinvointi on yleinen ongelma ja se voi johtua niin fysiologisista kuin psykologisista ongelmista. Pahoinvoinnin liittyessä vatsatauteihin tai muihin sairauksiin, siihen kuuluu usein myös oksentelu. Mikäli pahoinvointi on epätavanomaisen voimakasta, toistuvaa, tai pitkäkestoista, tai mikäli oksentelun mukana tulee verta, tulee hakeutua lääkärin luokse. On kuitenkin olemassa myös hyvin paljon koettua pahoinvointia, joka liittyy tiettyihin tilanteisiin kuten matkustamiseen tai raskauteen. Tällöin lääkkeetön itsehoito toimii hyvänä ensiapuna. Tässä artikkelissa esitetään lääkkeettömänä itsehoitona myös akupainanta, joka on turvallinen pahoinvoinnin hoitomuoto.


Matkapahoinvointi

Matkapahoinvointi on yleistä ja se ilmenee muun muassa vatsavaivoina, oksenteluna ja pahoinvointina. Ensioireina on kalpeus, kylmänhikisyys ja syljeneritys. Kaikista ikäryhmistä 2-15 -vuotiaat sairastavat matkapahoinvointia herkimmin, mutta myös jopa kolmasosa aikuisista kärsii matkapahoinvoinnista. Matkapahoinvointi johtuu sisäkorvan aistimasta heiluvasta liikkeestä, joka ei vastaa silmien antamaa tietoa.


Matkapahoinvointia voi pyrkiä torjumaan valitsemalla vähiten heiluvan paikan, pitämällä katseen kaukana horisontissa menosuuntaan päin, vähentämällä elektronisten välineiden käyttöä, välttämällä voimakkaita tuoksuja sekä alkoholin käyttöä.


Apua pahoinvointiin akupainannalla

Ranteessa (jänteiden välissä kahden sormen leveyden päässä ranteen ja kämmenen taitekohdasta) sijaitsevan P6-akupisteen painannan on todettu useissa tutkimuksissa helpottavan pahoinvoinnin tunnetta. P6-pisteessä koettu paineentunne välittyy aivoihin nopeammin kuin pahoinvoinnin tunne. Koska aivojen kapasiteetti vastaanottaa viestejä on rajallinen, hitaampi eli pahoinvoinnin viesti, jää käsittelemättä.


Paine P6-pisteessä myös stimuloi selkäytimen hermosäikeitä, joka johtaa endorfiinien vapautumiseen. Endorfiinit ovat kipua lievittäviä ja mielihyvän tunnetta lisääviä hormoneja.

coolxchange

Sea-Band

PAHOINVOINTI- RANNEKKEET


Useita eri värejä

Osta

Apua raskauspahoinvointiin

Tarkkaa syytä raskauspahoinvoinnille ei tiedetä, mutta mahdollisiksi syiksi on esitetty B6-vitamiinin puutetta, vatsan toimintaa, nesteiden ja elektrolyyttien epätasapainoa sekä psykologisia syitä. Akupainannan teho raskauspahoinvoinnin torjumisessa todistettiin ensimmäisen kerran jo 80-luvun lopulla.


Sea-Band rannekkeiden käyttö

Sea-Band rannekkeet laitetaan P6 akupisteeseen kumpaankin ranteeseen kahden sormen leveyden päähän ranteen ja kämmenen taitekohdasta. Muovisen akupainantanapin tulee olla ranteen kahden keskimmäisen jänteen välissä ja osoittaa rannetta kohden. Sea-Band rannekkeet auttavat tutkitusti matka- ja raskauspahoinvointiin sekä esimerkiksi kemoterapian jälkeiseen pahoinvointiin.


Rannekkeet kulkevat kätevästi mukana ja ovat pestävät ja kestävät.

Rannekkeita on saatavilla kahta kokoa, aikuisille ja lapsille.